Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Windsurfing na Kapverdách

PWA Tour sa vráti na Cabo Verde na Svetový pohár SOMWR 10x Cabo Verde PWA World Cup za necelé 3 týždne. Podujatie a miesto konania, ktoré možno opísať jedine ako legendárne v histórii PWA, budú súčasťou série súťaží s 10x Carbon Positive, ktoré sú v spojení so spoločnosťou SOMWR, environmentálnym partnerom PWA. Ktoré spoty na Kapverdách teda stoja za návšetvu?
Ria Tomašáková

Kapverdy sú jednou z najlepších svetových destinácií pre windsurfing. Ideálne podmienky pre stredne pokročilých a pokročilých windsurfistov, pričom je ľahké spot s perfektnými freestyle podmienkami avšak hlavne úžasnými vlnami.

Kapverdy sa skladajú z desiatich ostrovov, z ktorých Sal zaberá väčšinu turistického ruchu. Boa Vista a Sao Vicente tiež priťahujú niektorých návštevníkov. Všetky tri majú vynikajúce spoty na windsurfing a dobré windsurfové školy. Hoci by ste pravdepodobne mohli surfovať takmer kdekoľvek na ostrovoch, tieto tri sú hostiteľom väčšiny tých, ktorí cestujú na Kapverdy hľadať vietor a vlny.

Santa Maria

Santa Maria je najobľúbenejšou oblasťou pre windsurfing na Kapverdách. Má dokonalé podmienky pre tých, ktorí sa chcú naučiť alebo zlepšiť svoje zručnosti. Piesočnatá zátoka Santa Maria s dĺžkou približne 3 km ponúka prevažne pokojné vody, ktoré sú chránené pred najsilnejším vetrom Kapverd. Začiatočníci tu na windsurfovej dovolenke nájdu priaznivé podmienky na jednej strane pobrežia a druhom konci zálivu, si na svoje prídu tí pokročilejší. Santa Maria je priateľský rezort, ktorý svojich návštevníkov očarí farebnými domami, dláždenými uličkami, plážovými reštauráciami a rušnými barmi.

Sal Rei

Sal Rei je hlavným mestom a hlavnou turistickou oblasťou Boa Vista. Ponúka podmienky pre windsurfing na chránenom mieste, čo je ideálne pre začiatočníkov. Malý ostrov ležiaci pri pobreží, chráni vody Sal Rei pred silným vetrom, ktorý vytvára vlny na väčšine ostrova. Voda je plytká, na mnohých miestach hlboká len jeden alebo dva metre, vďaka čomu je Sal Rei bezpečným miestom pre deti aj dospelých. Tí, ktorí hľadajú niečo trochu náročnejšie, môžu zamieriť do oblasti Funana, ktorá leží trochu na sever od hlavného zálivu. Nájdete tam vlny od dvoch do štyroch metrov.

Sao Pedro

Sao Vicente je kultúrnym centrom Kapverdských ostrovov, domovom mnohých miestnych hudobníkov, umelcov a spisovateľov. Je to farebné, prívetivé miesto, ktoré je do značnej miery nedotknuté turizmom. Sao Pedro je najobľúbenejším miestom pre windsurfing na Sao Vicente. Vietor,ktorý je stabilný a silný, dal Sao Pedru medzinárodnú reputáciu. Známy je najmä pre rýchlostný windsurfing a v minulosti hostil medzinárodné súťaže.

Avšak nie je vhodný pre začiatočníkov, s off-shore vetrom, ktorý v dôsledku lievikového efektu fúka až o desať uzlov viac ako inde na ostrove. Sao Pedro je miestom pre pokročilých, ktorí dokážu s istotou ovládať svoju dosku.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu