Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Lifestyle

Karavanom na predĺžený víkend

Máte pred sebou vyhliadku voľného víkendu, ktorý by ste chceli spojiť s windsurfingom a príjemným výletom s rodinou? V tom prípade je karavan skvelou voľbou.
Ria Tomašáková

Či už s vlastným, alebo požičaným karavanom sa dá v našom okolí nájsť viacero pekných destinácií, ktoré okrem vyžitia na vode ponúkajú rôzne atrakcie. My sme pre vás vybrali tri, ktoré ponúkajú nielen skvelý servis, ale aj množstvo vyžitia.

Podersdorf am See, Rakúsko

Strandcamping Podersdorf sa nachádza pri rakúskom jazere Neusiedler See a získa si vás príjemným prostredím, službami a možnosťami, ako stráviť voľný čas mimo vody.

Nájdete ho v strede obce Podersdorf am See. Leží na južnej pláži, priamo pri jazere, a má rozlohu takmer 7 hektárov s viac ako 600 miestami na státie. Vďaka jeho polohe to nemáte ďaleko na pláž ani do centra obce, kde sú na turistov dobre pripravení. 

Neziderské jazero patrí medzi obľúbené ihrisko windsurfistov so super podmienkami, plytkou vodou a krásnym prostredím. Rakúšania sú známi svojou precíznosťou a poriadkom, čo oceníte aj v kempe. 

Kemp je otvorený je od 1. apríla do 14. novembra. Miesto na státie si môžete zarezervovať online vopred. Kemp má rozdelenú pláž na časť pre kúpajúcich a časť na vodné športy. 

Po sešn na vode môžete vyraziť na ochutnávku vín do miestnych pivničiek alebo na bicykle okolo jazera, či pozrieť loďou prírodnú rezerváciu vtákov. 

Cenník

Dospelý: 9,90 €

Dieťa 4 – 13 rokov: 5,90 €

Miesto na státie: od 13,90 €

Mestská daň: 2,50 €

Príspevok na životné prostredie: 2 €

Podrobnejšie info nájdete na: www.strandcamping-podersdorfamsee.at

Balaton, Maďarsko

Kedysi sme tam chodili mnohí na dovolenky, keď sa nedalo ďalej za hranice, neskôr, keď sa dalo cestovať, sme ho opomínali a dnes ho objavujeme znovu. Balaton je najväčšie jazero v strednej Európe. Jeho plytká voda sa ľahko zohreje, takže teploty bývajú príjemné. Rovnako ako Neziderské jazero aj Balaton má bahnité dno, čo môže byť niekomu nepríjemné. 

Chris Pressler visits Lake Balaton, Hungary

Keďže je to vyhľadávaná dovolenková destinácia, nájdete tu množstvo vyžitia. Skvelé na cyklistiku, ale aj mestskú turistiku. V okolí sú vinohrady a dorába sa tu skvelé víno. 

Kempov v okolí nájdete viacero. Jedným z najlepších je Caravan Camping nachádzajúci sa v severozápadnej časti jazera, v blízkosti kúpeľov Hévíz. Je otvorený od 1. apríla do 6. januára. Má 100 miest na karavany a nachádza sa 150 metrov od pláže. 

Chris Pressler visits Lake Balaton, Hungary

Cenník

V hlavnej sezóne od 1. júna do 31. augusta 

Dospelý: 2 000 Ft

Dieťa 2 – 14 rokov: 1 100 Ft

Miesto: 1 650 Ft

Elektrická prípojka: 1 350 Ft

Mestská daň: 440 Ft

Podrobnejšie info nájdete na: www.caravancamping.hu

Nové Mlýny, Česko

Vodné dielo Nové Mlýny je kaskáda nádrží pod Pavlovskými vrchmi na juhu Moravy. Tvoria ju tri nádrže. Na brehu hornej Novomlynskej nádrže nájdete autokemp Merkur, ktorý je ideálnym miestom na rodinnú dovolenku. Areál kempu s dvoma lagúnami má 1 350 miest na karavany a stany. Nájdete tu wakový areál, vodné skákadlá, trampolíny a tiež windsurfingovú školu a požičovňu F4. Kemp je otvorený od 8. apríla do 31. októbra.

Opäť ide o vinársku oblasť, v okolí nájdete množstvo pivničiek ponúkajúcich domáce víno. Je tu vybudovaná sieť cyklochodníkov a Pavlovské vrchy lákajú na pešiu turistiku. Hneď pri kempe sa nachádza aj obrovský akvapark Aqualand Moravia.

Cenník:

V hlavnej sezóne od 25. júna do 27. augusta

Dospelý: 140 Kč

Dieťa 5 – 12 rokov: 100 Kč

Miesto: 270 Kč

Elektrická prípojka: 120 Kč

Mestská daň: 20 Kč

Podrobnejšie info nájdete na: www.kemp-merkur.cz


Pre výber toho správneho karavanu navštívte Karavan365

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu