Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Lifestyle

Karavanom na dovolenku: 3 najlepšie kempy pre windsurfistu

Oddýchnite si na krásnych plážach a v plne vybavených kempoch, ktoré okrem komfortu ponúkajú aj možnosť windsurfingu.
Ria Tomašáková

Ísť na dovolenku karavanom znamená vychutnať si každý moment od chvíle, keď sa vydáte na cestu. Dôležité ale je, aby vás v cieli čakal zaslúžený oddych bez nemilých prekvapení. Predísť im môžete už pri samotnom výbere kempu. Naše tipy vám v tom pomôžu.

Kühlungsborn, Nemecko

Kemp, ktorý tento rok získal druhýkrát po sebe prvé miesto v hodnotení Camping.info Award, sa nachádza pri Baltickom mori. Moderne vybavený kemping získal od hostí tie najlepšie hodnotenia. Kemp sa nachádza priamo pri mori, má rozlohu 12 hektárov a ponúka miesta na státie len 50 metrov od vody. 5 hviezdičiek zaručuje kompletný komfort. V rámci kempu je aj samostatné SPA a wellness centrum.

Baltické more patrí medzi vyhľadávané windsurfingové destinácie. Pri silnom vetre sa na otvorenom mori tvoria vlny a krásne rampy na skoky, preto si určite zbaľte svoj wave materiál. V bezvetrí si to zasa užijete na paddleboarde.

Kemp je otvorený od 1. januára do 25. decembra. Hlavná sezóna je od 23. mája do 10. septembra.

Cenník

Dospelý: 11,50 €

Dieťa 4 – 12 rokov: 7,50 €

Miesto na státie: od 27 €

Elektrická prípojka: 4,50 €

Podrobnejšie info nájdete na: www.topcamping.de

LeFun, Francúzsko

Nekonečné pláže a stabilný vietor robia z Leucate jeden z najobľúbenejších windsurfingových spotov Francúzska. V okolí nájdete viacero kempingov a LeFun je jedným z nich. Na 10 hektároch ponúka 75 miest na karavanové státie uprostred borovíc a olivových stromov. Keďže počet miest je obmedzený, odporúčame si pobyt vopred rezervovať. K dispozícii je v rámci areálu aj vyhrievaný bazén. Priamo z kempu máte prístup na windsurfingový spot v zálive Etang Leucate. V okolí sú ďalšie spoty s rôznymi podmienkami na freestyle, speed aj wave. Ideálne miesto pre začiatočníkov aj pokročilých jazdcov. Neďaleko je spot Gruissan, kde sa jazdí legendárny pretek Défi Wind.

Kemp je otvorený od 1. apríla do 5. novembra.

Cenník

Kemp neuvádza jednotkové ceny, pri rezervácii zadáte počet ľudí a dní a následne sa ukáže cena vrátane státia, auta a ceny za elektrickú prípojku. Cena za štvorčlennú rodinu na týždeň sa pohybuje okolo 254 €.

Podrobnejšie info nájdete na: www.lefun-camping.com

Kormoran, Poľsko

Kto nemá rád vysoké letné horúčavy, nech zamieri na sever. Kemping Kormoran v nádhernom prostredí na severe Poľska určite stojí za to navštíviť aj s vašou windsurfingovou výbavou. Skvelý pre rodiny s menšími deťmi, ktoré poteší veľké ihrisko. Chladný vzduch, nádherná príroda, šum mora a vĺn vás naplní novou energiou.

Priamo v kempe sa nachádza wind a kite škola Funkite, ktorá ponúka kurzy nielen pre dospelých, ale aj deti, ktoré tak môžu spraviť prvé kroky pod vedením certifikovaných inštruktorov.

Cenník

Dospelý: 20 PLN

Dieťa do 12 rokov: 15 PLN

Miesto na státie: 35 PLN

Elektrická prípojka: 20 PLN

Podrobnejšie info nájdete na: www.campingkormoran.pl


Najlepšie karavany nájdete na Karavan365

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu