Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Felix Volkhardt organizuje windsurfový kemp pre deti

Felix Volkhardt, profesionálny freestyle jazdec, organizuje Rookie Revolution Camp, windsurfový kemp pre deti od 12 rokov. Spojil sa spolu s Linou Erpenstein, profesionálnou wave jazdkyňou, aby pomohli deťom posunúť ich jazdenie na nový level.
Ria Tomašáková
FPT: Ahoj Felix, ako sa máš? Videli sme, že trénuješ na Fuerte?

Felix: Čaute, všetko je v poriadku. Práve som sa vrátil z Fuerteventury, kde som sa pripravoval na nadchádzajúce súťaže a vylepšoval všetky moje triky. Tento rok je výnimočný, pretože je to prvýkrát, čo som išiel so svojou dodávkou a musím povedať, že to bolo super. Bol som tiež obklopený niekoľkými dobrými priateľmi a konkurentmi ako Dudu Levi (FutureFly/Gun Sails) a Adam Sims (Sailloft). Vďaka tomu bol celý výlet oveľa zábavnejší, pretože sa pri každej session vždy vzájomne posúvame na maximum.

FPT: Bol si tiež súčasťou tímu, ktorý predstavil nové Psycho svetu. Aký je teda tvoj ďalší veľký projekt?

Felix: Som naozaj nadšený z toho, čo príde ďalej. Je to projekt, ktorý som mal v hlave už dosť dlho a konečne sa to deje. Som nadšený, že vám môžem oznámiť, že budem hostiť môj úplne prvý windsurfový kemp. Bude to detský kemp s názvom Rookie Revolution Camp a uskutoční sa v októbri.

Rookie Revolution Camp bude detský tábor pre chlapcov a dievčatá od 12 rokov (minimálny level jazdenia pre účasť je sklz a pohodlná jazda v trapéze). Bude sa konať na Prasonisi (Rodos), od 15. do 22. októbra. Hotel Lighthouse, 50 metrov od miesta, nás bude hostiť so službami all inclusive, čo znamená, že sa môžete 100% sústrediť na svoj windsurfing. Neoddeliteľnou súčasťou kempu bude videocoaching a takisto vám nafotíme profesionálne fotky!

FPT: Počuli sme, že sa spájaš s Linou Erpenstein? Ako k tejto spolupráci došlo?

Felix: Presne tak, spojil som sa so svojou kamarátkou Linou Erpenstein, ktorú hádam netreba predstavovať. Je profesionálnou nemeckou wave windsurfistkou, ktorá už nejaký čas súťaží na PWA. Nedávno získala štvrté miesto na súťaži v Pozo!

Tohtoročnú zimnú prípravu sme spolu strávili na Tarife a tu tiež celý projekt odštartoval. Sedeli sme na pláži a rozprávali sme sa o tom, že pre nasledujúcu generáciu windsurfistov nie je dostatok možností a podpory. Je pre nich zložité posunúť úroveň jazdenia, keďže sa momentálne neorganizuje veľa wave a freestyle kempov. Úprimne povedané, na začiatku to bolo oveľa viac práce, ako sme očakávali, ale s radosťou môžeme povedať, že sme našli naozaj dobrých partnerov, ktorí nám pomohli zabezpečiť, aby to bol super zábavný týždeň plný windsurfingu.

FPT: Povedz nám niečo viac o spote, veľa ľudí ho pozná ako freestyle raj?

Felix: Prasonisi je spot, ktorý sa nachádza úplne na juhu ostrova. Ponúka perfektné podmienky pre freestyle a wave na zlepšenie úrovne jazdenia. Spot je vytvorený cez piesočnú bariéru, ktorá spája hlavný ostrov Rodos s menším hneď za ním. To je dôvod, prečo tento spot ponúka perfektné freestyle a wave podmienky. Na jednej strane spotu prichádza vietor v smere on-shore v kombinácii s malými vlnou, vďaka čomu je spot ideálny na to, aby ste vyskúšali prvý front- / back- loop alebo dokonca aj jazdu na vlnách. Na druhej strane vietor prichádza ako off-shore, čo vytvára perfektnú plochú vodu, kde sa môžete odhodlať na vaše prvé freestylové triky alebo dokonca skúsiť najnovšie freestyle kombinácie trikov. Nezáleží na tom, či chcete vyskúšať freestyle alebo wave, tento spot ponúka všetko.

FPT: Ako ťa môžu ľudia kontaktovať aby získali viac informácii, poprípade sa zaregistrovali?

Felix: Bolo by skvelé, keby sa zapojilo mnoho ľudí, vítaní sú aj rodičia! Môžete nás kontaktovať prostredníctvom mailu: rookie.revolution22@gmail.com

FPT: Ďakujeme veľmi pekne Felix, tešíme sa na nejaké videá od všetkých mladých jazdcov z Rookie Revolution Camp!

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu