Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

FIJI PRO: Finálny deň podujatia

Nikto z jazdcov si nenárokoval rolu hlavnej postavy. Toto miesto je vyhradené pre Kurukuru Mailani, „Thunder from the Heavens“, alias Cloudbreak. Časti, keď boli vlny veľké a desivé vystreidali nádherné chvíle blaženosti v bareloch so sklenenou textúrou a tóny nádherných západov slnka.
Ria Tomašáková

Finále sa skončilo, výsledky sú tu a súťaž sa blíži ku koncu. Tí, ktorí sa ešte nezbalili a neodleteli do ďalšej veternej destinácie, sedeli spolu a uživali si posledné spoločné zážitky. 10 súťažiacich mužov a 4 ženy podporované poltuctom členov tímu IWT a posádkou Fiji Surf Co. Jednotlivci privilegovaní s týždenným trvaním šiestich hodín denne na Cloudbreaku. Približne 882 kumulatívnych hodín skúseností a len obmedzený anglický jazyk na to, aby to bolo možné opísať (hoci sa tu hovorí aj po taliansky, španielsky, francúzsky, grécky, nemecky, rakúsky, fidžijsky a hindsky).

Ženské finále

Kedže vietor bol celkom stabilný a vlnobitie nezoslablo, ženy odštartovali finále o 13:00. V prvom heate dámy bojovali s vlnami, ale Jane Seman sa zdala byť v súlade s Cloudbreakom. Jane surfovala počas neveterných dní a bolo vidieť, že je veľmi dobre oboznámená s tempom vĺn. Jessica Crisp a Angela Cochran mali celkom vyrovnaný heat, pričom sa postupne pri každej príležitosti zlepšovali. Kate Barker prišla neskoro a vlny spoznávala za behu. Odviedla neuveriteľnú prácu a prežila veľký wipeout.

Druhý heat skončil podobne ako prvý, pričom Jane bola opäť na prvom mieste. Angela a Jessica si vymenili pozície, zatiaľ čo Kate pokračovala vo svojej hladkej jazde, no aj tak sa dostala na 4. pozíciu. V konečnom poradí Jane vyhrala 1., Angela a Jessica sa umiestnili na druhom mieste a Kate obsadila 4. miesto.

Mužské finále

Odjazdilo sa 40-minútové finále, ale Camille Juban všetkých posunul do boja o druhé miesto už po niekoľkých vlnách. Podmienky boli náročné, chaotické vlny a meniaci sa smer vetra. Avšak pozerať sa na Camille znamenalo vidieť tieto podmienky v ich najlepšom možnom svetle, keď sa zlaňoval do najčistejších vĺn s najdlhšími stenami a najlepšími príležitosťami na skóre. Ukázal jeho hlboké spodné zákruty na vlnách, ktoré sa zdalo, že vychádzajú spod našich nosov, a premietal svoje typické skoky nad najnebezpečnejšou plytkou časťou útesu. Na tom koralovom cintoríne sme stratili veľa kože pri márnych pokusoch o záchranu equipmentu. Ak dokážete urobiť z nebezpečného, ​​neprístupného a mätúceho niečo zábavné a presvedčivé, potom ste urobili prácu umelca. Sledovať jazdu Camille Jubana na Cloudbreaku znamenalo sledovať umenie v pohybe.

Výsledky mužského finále:
  1. Camille Juban
  2. Morgan Noireaux
  3. Robby Swift
  4. Bernd Roediger

Viac informácii na International Windsurfing Tour

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu