Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Duotone predstavili wave&freestyle plachty na rok 2023

V Duotone použili nové technológie a ľahšie materiály pre jednoduchšie a stabilnejšie ovládanie plachty počas jazdy. Ako zvyčajne aj tento rok máte na výber dve wave plachty a jednu z najľahších freestylových plachiet na trhu.
Ria Tomašáková

Pre rok 2023 sme priniesli nové konštrukcie a nové farby, zatiaľ čo sme zachovali bezkonkurenčnú záruku 2+ 3 roky. SUPER_HERO aj SUPER_STAR HD sú špeciálne vlnové plachty pre všetky podmienky, ale aký je rozdiel? SUPER_HERO má centrálnu polohu ťahu, čo znamená, že sila je úplne vo vašich rukách, zatiaľ čo SUPER_STAR HD má vysoký predný ťah, ktorý vás vytiahne hore a poskytne vám dokonalý on-off pocit pri jazde. IDOL LTD je naša špecializovaná vysoko výkonná freestyle plachta s neuveriteľnou ovládateľnosťou vďaka jej ultraľahkej hmotnosti.

SUPER_HERO: ťah plachty je vycentrovaný

Táto plachta na vlny má všetko: neprekonateľné ovládanie, neutralitu a najnižšiu hmotnosť bez obetovania odolnosti. Môžeme skutočne tvrdiť, že je to najuniverzálnejšia vlnová plachta s najširším možným rozsahom vetra, akú sme kedy postavili. Preto ju bez výhrad odporúčame pre všetky podmienky a všetky váhy jazdca!

Vďaka úplne neutrálnej a vyváženej pozícii ťahu, početným konštrukčným zmenám, materiálovým optimalizáciám, neutrálnemu pocitu v rukách, ako aj stabilite a kontrole v každej situácii z nej robí novú obľúbenú plachtu aj pre majstra sveta Victora Fernandeza. Prečo? Reaguje ako 3-spirová plachta v podmienkach drift & go a má skutočný záber v rozhodujúcom momente. Hĺbka profilu bola znížená, čím sa vytvoril o niečo menší objem, čo zjednodušuje manipuláciu, uľahčuje ovládanie v náročných podmienkach so silným vetrom a ponúka maximálnu kontrolu pri skokoch a masívnom vlnobití.

V skratke:
  • Ťah v centre plachty zaručuje jednoduchú manipuláciu a neutralitu
  • Vyvážený ťah na oboch rukách
  • Ideálna pre viac finové dosky

SUPER_STAR HD: predný ťah plachty

Vďaka ľahšej konštrukcii sa legendárna, extrémne ostrá a citlivá vlnová plachta prezentuje v ešte ľahšej a lepšej podobe s neuveriteľne širokým rozsahom použitia. Funguje s jedno- alebo viac finovou doskou. So 4 spirami a plnou konštrukciou XPly je nová SUPER_STAR HD pripravená pre ambicióznych jazdcov na vlnách. Jej ťah vpredu však zaručuje veľmi silné výkonové spektrum a extrémne široký rozsah použitia od klasickej jazdy na vlnách až po freewave bump & jump. SUPER_STAR HD ľahko zvládne balansovanie od dokonalého dňa s klasickými podmienkami až po jazdy v nárazových, niekedy nedostatočných podmienkach.

Plachta je vo vašich rukách neustále ľahká a vyvážená, ale reaguje veľmi priamo a spontánne. Jazdci, ktorí uprednostňujú 3-finové dosky si zamilujú novú SUPER_STAR! Predný lem je teraz o niečo kratší a napätie plachty sa znížilo, takže SUPER_STAR HD vytvára o niečo mäkší profil. Vďaka tomu je stabilnejšia a v rukách veľmi vyvážená.

V skratke:
  • Určené od jazdy na vlnách až po freewave skoky
  • Ťah vpredu pre reaktívnu jazdu
  • Radikálne ovládanie spája so skvelým pocitom z jazdy

IDOL_LTD: extrémne ľahká freestylová plachta

IDOL LTD sa môže pochváliť neuveriteľnými jazdnými vlastnosťami, ktoré vytvoril dizajnér Kai Hopf spolu s Adrienom Bossonom a splnil tak všetky túžby freestylového jazdca. Výsledkom sú najvyspelejšie a najextrémnejšie freestylové plachty, aké sme kedy sériovo vyrobili. Všetky veľkosti sú senzačne ľahké, pretože namiesto bežného materiálu XPLY bol použitý inovatívny a high-tech laminát ODL a 100-mikrónový ULTRA FILM. Tieto materiály sú o 50 % ľahšie ako predchádzajúce plachtoviny, vďaka čomu váži IDOL LTD približne toľko ako o 1,5 m² menšia SUPER_HERO (napr. 4,8 a 3,4).

Okrem neutrálneho ovládania neposkytuje žiadnu nežiaducu spätnú väzbu a je neuveriteľne ľahká vo vašich rukách, takže sa môžete plne sústrediť na svoje pohyby a manévre. Mysleli by ste si, že sa otáčate bez plachty, pretože IDOL LTD rotuje neuveriteľne rýchlo pri všetkých trikoch a je úplne vyvážená vo vetre počas kĺzavých pohybov.

V skratke:
  • Najľahšie freestyle plachty na trhu
  • Navrhnuté pre maximálny zdvih

Viac informácii na Duotone

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu