Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Foto

Je dovolenka v Egypte bezpečná? Aktuálne informácie z Hurghady

V správach sa opäť objavujú informácie o nepokojoch v Egypte, obľúbenej destinácie pre nás windsurferov a kiterov.

Sú reálne pláže Červeného mora nebezpečné na návštevu? Viac nám situáciu vlastnými očami priblíži náš kamarát a vyslaný redaktor Laci Kobulský, ktorý sa tam aktuálne nachádza!

Surfmagazin

Čau, iste ste v správach počuli, že Egypt má politické problémy. Je to naozaj zlé, alebo média len zveličujú? Situácia je asi takáto: Ex-prezident Mursi, ktorý bol členom Muslim Brothers, si Egypťania zvolili v minuloročných voľbách, ale nepriniesol žiadne zmeny oproti minulému režimu. Netrvalo preto dlho a národ sa opäť vzbúril. Do nepokojov sa vrhla armáda na čele s generálom Sisim, ktorá Mursiho zbavila moci a dodnes úraduje. Veľká časť Egyptu by si momentálne priala opäť starý režim a to Sisi momentálne uskutočňuje. Prisľúbil ale opätovné voľby do pol roka, keď sa situácia upokojí. Inteligencia ale nie je nadšená, že sa krajina odvracia od demokracie a to nás prináša do dnešného dňa.

Sisiho vláda tvrdo prenasleduje všetkých prívržencov Muslim Brothes, do problémov sa dostávajú aj ich sympatizanti a to sa samozrejme nepáči inteligencii a študentom. Ide samozrejme o potláčanie slobody prejavu. V Káhire preto opäť nastali demonštrácie, v ktorých sú aktívny najmä študenti a inteligencia. Ak však Sisi uskutoční voľby ako sľúbil, všetky strany budú spokojné. Preto nateraz nehrozí priame riziko. Čo ale turistické destinácie v okolí Hurgády?

V okolí Hurgády je situácia trošku iná. Celé obyvateľstvo je závislé od turizmu a preto a nemajú záujem o ďalšie nepokoje. Pravda je, že táto lokalita je na tom podstatne lepšie z ekonomického hľadiska ako zvyšok Egyptu, preto ani nemá dôvod na zmenu. Ba čo viac, turistov si váži nadovšetko a nedovolili by si v týchto miestach vyvolávať chaos. Tieto informácie nemám z vlastnej hlavy, ale z rozhovorov s viacerými egyptskými kamarátmi. Pohybujem sa v Hurgháde a SomaBay celé leto a doteraz som nezaznamenal žiaden náznak nepokojov, či iný problém. Samozrejme okrem razantného poklesu turistov (čo sa nepáči mojej peňaženke, ale veľmi oceňujem pri jazdení, lebo mám celú vodu len pre seba). Čiže môj verdikt znie: EGYPT JE BEZPEČNÝ!

Pracujem tu pre kite centrum Bigdayz máme loď v Soma Bay a pravidelne organizujeme kite safari v okolí Hurgády. Kto by mal záujem doraziť, nech si skontroluje web alebo napíše rovno mne na Facebook pre viac informácií. Momentálne ponúkajú Turkish airlines lacné lety z Viedne do Hurgády, najlacnejší som našiel za 298eur spiatočný! O ubytovanie sa vám postarám. Tak, netreba veriť všetkému v správach, jednoducho nemajú o čom písať a robia z komára somára. Hlavné je užiť si na vode, poď poď !!!

Laci

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu