Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Ako lepšie skákať PUSH LOOP

Chcete posunúť svoje skákanie na vyšší level? Tieto tipy vám určite pomôžu.
Laci Kobulsky

S novým rokom a hlavne blížiacou sa hlavnou windsurfingovou sezónou by ste si mohli dať nejaké pekné predsavzatie. Napríklad naučiť sa pushloop. Pri pushloope má mnoho jazdcov psychické zábrany, avšak ide o technicky menej náročný trik. Takže keď nabudúce uvidíte na vode peknú rampu, vypnite hlavu a skúste to. Určite vám pri tom pomôžu aj rady od najlepších jazdcov na svete, ktorí prezradili svoje tajomstvá týkajúce sa pushloopu. Ako to už býva, každý z nich má to svoje.

Marcilio Browne (Goya Windsurfing/MFC)

Vždy si vyhliadnem dobrú rampu, ktorá ma pošle pekne vysoko. S rotáciou sa nemusíte ponáhľať, počkajte si, až kým nebudete poriadne vysoko a potom sa pozrite dozadu na špičku sťažňa. Vaše telo sa tomuto pohybu akoby prispôsobí a nasleduje vás. Dostanete sa do bodu, keď máte pocit, že ste priamo nad vašou výbavou – to je presne to, čo chcete. Vtedy stačí vystrčiť svoju zadnú ruku a začať rotovať.

Jake Miller (S2Maui/MFC)

Pri skákaní potrebujete dostatočnú rýchlosť a vysoké rampy, na ktorých vyskočíte 10 – 15 stôp do vzduchu. Ja pri výbere idem na istotu, čiže volím veľkú vlnu, ktorá ma vystrelí do vzduchu. Potom akoby zahodíte svoj vercajk cez seba a keď je doska nad vami, pozriete sa na špičku sťažňa, čím dostanete dosku opäť pod vás. Keď cítite, že doska je pod vami, vtedy vystrčíte zadnú ruku a dokončíte rotáciu tak, aby ste pristáli zadkom plaváka. Na začiatku sa vám pri prvých pokusoch nebude dariť rotovať úplne, skúšajte však tlačiť plachtu viac von, aby ste prinútili váš vercajk otočiť sa.

Adam Lewis (Fanatic/North)

V prvom rade potrebujete na učenie sa vyhovujúce podmienky, keď dobre fúka a vy môžete zobrať na vodu čo najmenšiu plachtu. To totiž asi najviac uľahčí celú rotáciu. Ďalšou dôležitou vecou je správna rampa. Obzerajte sa po rampe, ktorá vyzerá vhodná na backloop, ale nie je taká prudká smerom nahor. Keď vyskočíte, budete chcieť automaticky otočiť hlavu dozadu, takže sa radšej pozrite hneď na špičku stožiara. Pritiahnite prednú ruku a zadnú naopak vystrčte. Aby sa vám rotácia robila ľahšie, prikrčte nohy k sebe, aby bolo vaše telo kompaktnejšie.

John Skye (RRD/RRD/MFC)

Najprv sa musíte uistiť, že máte dostatočnú rýchlosť a silu. Pri pushloope nemôžete mať slabý ťah. Keď vás vystrelí z vody do vzduchu, hoďte plachtu trochu viac do vetra. Jednou z kľúčových vecí je pre mňa pritiahnutie prednej ruky. Keď sa otočíte, vystrite svoju zohnutú prednú ruku, čím zastavíte rotáciu.

3 kroky k úspešnému skoku

Pushloop je trik, ktorý viac ako technické zdatnosti vyžaduje vaše psychické nastavenie a odhodlanie.

Správna rampa

Dobrá vlna je základom úspešnej realizácie triku. Odraz je veľmi dôležitý, pri tomto triku potrebujete výšku.

Push it

Nie nadarmo sa tento trik volá push, teda „potlačiť od seba“. A práve to musíte urobiť zadnou rukou, keď sa ocitnete vo vzduchu.

Prikrčte nohy

Pri rotovaní skúste nohy pritiahnuť viac k sebe. Ich prikrčením získa telo kompaktnejší tvar.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu