Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

Top 3 spoty za málo peňazí

Radi by ste si zakitovali v skvelých podmienkach, no peňaženka vám dýcha prázdnotou? Práve pre vás sme pripravili tipy a tri perfektné spoty, ktoré vám nevybielia účet.
Laci Kobulsky

EGYPT

Absolútna klasika nadšených kiterov a windsurfistov je celoročne slnečný a veterný Egypt. Aj keď sa na spot musíte dostať letecky, dajú sa nájsť last minute zájazdy už od smiešnych 300Eur vrátane letenky, ubytovania a polpenzie. Na Egypte je asi najlepšia pravdepodobnosť vetru, ak by ste si tam počas týždňa nezajazdili, musíte byť naozaj veľký smoliar. Najpopulárnejšie spoty sú Soma Bay a El Gouna, ale dnes sú veľmi populárne takzvané kite safari, kedy bývate a kitujete týždeň z luxusnej lodi. Pravda, tie vás vyjdú troškou drahšie okolo 1000Eur, ale za podobný zážitok by ste kdekoľvek inde na svete zaplatili minimálne dvojnásobok.

Sezóna: celoročne

Voda: chop aj flat

Vietor: 15 – 25 uzlov

Cesta: letecky do Hurgády

Cena za týždeň: 300 – 1500 Eur

HEL (POL)

Naši severný bratia Poliaci sa naozaj nemusia hanbiť za svoje more a surfovú kultúru. Na polostrov Hel sa dá dostať jednoducho autom alebo autobusom či vlakom (ktorý stojí priamo v kempingu) a ubytovať sa môžete najlacnejšie v stane, karavane alebo v prenájme v dedine. Pravda, vietor nie je najstabilnejší ale ak berieme v úvahu veselú náturu dovolenkujúcich Poliakov, na spote sa rozhodne nebudete nudiť. Nezabudnite si pribaliť dlhý neoprén a veľa vodky!

Sezóna: Jún – September

Voda: plytká a studená

Vietor: všetko možné

Cesta: autom

Cena za týždeň: 100 – 300 Eur

SICÍLIA (ITA)

Niekedy sa na Sicíliu dalo lietať priamo z Bratislavy, Ryanair zmenil tento len z Prahy. Tento low budget let sa dá kúpiť za neuveriteľných 35 Eur (900 Kč) v jednom smere, pravda takmer bez batožiny a na letisku vám odvážia aj slipy. Na spote Lo Stagnone si môžete nájsť lacný AirBnb alebo využiť jednu z miestnych kite škôl, ak chcete byť blízko na pláži. Ak sa vám zvýši budget tak si na pár dní požičajte na letisku auto a pochoďte si nádherné okolie.

Sezóna: Apríl – Október

Voda: plytká a teplá

Vietor: 12-18 uzlov

Cesta: letecky do Trapani, Palermo alebo trajektom z Jánova do Palerma

Cena za týždeň: 300 – 500 Eur

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu