Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Sup & Surf

PWA v Podersdorfe = najlepší windsurfisti sveta, 30°C, párty a 100 000 návštevníkov

Máme za sebou svetový pohár PWA v Podersdorfe, ktorý bol prvým eventom zo šnúry svetových freestyle pretekov. Tento ročník sa niesol v znamení viacerých rekordov. Rekordne teplé počasie, rekordná účasť návštevníkov, najlepší program, najväčšie párty a čo je najdôležitejšie prišiel aj vietor, takže si všetci diváci mohli vychutnať najlepších svetových jazdcov na vode.

Surfmagazin

Mať svetovú windsurfingovú špičku tak blízko a neisť sa na ňu pozrieť by bola skutočne chyba. Také divadlo, aké dokážu predviesť tí najlepší windsurfisti na vode, totiž na našich rybníkoch len tak neuvidíme. Tento ročník navyše priniesol viacero noviniek, vďaka ktorým ste sa na pieskom vysypanej pláži v Poderdsorfe nemohli nudiť ani na chvíľu. Už v sobotu bol porazený návštevnícky rekord, kedy len v tento deň prekročilo brány 35 000 návštevníkov. Po šiestich dňoch sa ich počet vyšplhal na 100 000.

Freestyle
Ako sme už spomenuli počasie aj vietor priali takže po 16 odjazdených heatoch bol jasný víťaz single eliminácie – štvornásobný majster sveta Gollito Estredo sa predviedol v neporaziteľnej forme. Vo finále single eliminácie sa stretol s Taty Fransom, ktorý pomaly ale iste preberá žezlo po svojom staršom bratovi Tonkym. Venezuelčan Gollito predviedol grandióznu zostavu trikov, ktorú Taty nemohol prekonať. Ten bol nakoniec spokojný aj s druhým miestom. Minuloročný víťaz a úradujúci majster sveta Steven Van Broeckhoven sa musel uspokojiť so štvrtým miestom. Tretiu priečku si v malom finále vyskákal Kiri Thode.  Keďže po veternom víkende na ďalšie dni vypol vietor, double eliminácia sa neodjazdila a konečné poradie bolo určené na základe single eliminácie.

Majstrovstvá Európy Chiemsee Tow-In
Chuťovkou tohto ročníka boli aj prvé európske majstrovstvá v Tow-In freestyle, ktoré sa jazdili vždy o 20,30 večer. Najlepšia desiatka jazcdov sa stretla 30. apríla večer vo finále, ktorému jasne dominoval Steven Van Broeckhoven s trojitým funnelom. Porazil tak Gollita Estreda, ktorý predviedol technicky zložitý funnel into burner. Lokal hero Max Matissek skočil čistú double flaku a obsadil celkovo šiestu priečku. Miesta 3-6 si rozdelili Bonairčania Kiri Thode, Björn Saragoza a Taty Frans.

Veterné podmienky priali tento rok jazdcom z Bonaire a Venezuely. Aj vďaka extrémnym teplotám sa na Neusiedler see museli cítiť ako doma. Oproti minulému ročníku, keď fúkal extrémny vietor a bola riadna kosa – teda podmienky vyhovujúce európskym jazdcom, si jazdci tento rok užili light wind freestyle, v ktorom ostrovania zvyknutí skákať aj s 5,7 plachtami jednoznačne dominovali.

Wakeboarding show
Prvého mája ste si mohli pozrieť wakeboardingovú show s Dominikom Hernler, majstrom Európy a iba 14 ročnou hviezdou Timom Kaplom.

Mini Kitesurf Tour
Do šiesteho mája prebrali na Neusiedler see žezlo kiteboardisti. Tešte sa na report v kite sekcii.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu