Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

4 menej známe jazerá v Európe

Garda, Balaton a Neziderské jazero sú pre windsurfistov z nášho regiónu asi najznámejšie jazerá. Kvalitný windsurfing sa však dá zažiť aj inde.
Laci Kobulsky

Garda, Balaton a Neziderské jazero sú pre windsurfistov z nášho regiónu asi najznámejšie jazerá. Kvalitný windsurfing sa však dá zažiť aj inde. Pozreli sme sa na to, kam sa môžete najbližšie vybrať na parádne pojazdeníčko. Výhodou jazier je väčšinou aj nádherná prírodná scenéria a príjemné mestečká okolo, kde si po skvelých sešn na vode môžete zájsť do dobrej reštaurácie alebo na pivo do miestneho baru. Samozrejme, v rámci Európy nájdete desiatky jazier, kde sa dá jazdiť. My sme vybrali štyri, ktoré okrem stabilných veterných podmienok ponúkajú aj niečo navyše.

Silvaplana, Švajčiarsko

Plocha: 2,7 km2

Nadmorská výška: 1 791 m

Toto jazero dokáže v lete svojou veternosťou konkurovať známej španielskej Tarife. To všetko vďaka silnému vetru, ktorý vzniká stretom teplého vzduchu zo severného Talianska a studeného vzduchu z Engadinských vrchov. Jazero sa nachádza v blízkosti známeho mestečka St. Moritz a na svoje si prídu nielen windsurfisti, ale aj kitisti.

Serre-Poncon, Francúzsko

Plocha: 28 km2

Nadmorská výška: 780 m

Jazero patrí medzi najväčšie v Európe umelo vytvorené človekom. Nie je veľmi známe, ale windsurfistom ponúka skvelé podmienky. Nájdete ho na juhovýchode Francúzska. Jazero je veľmi populárne, takže tu nájdete viacero wind- a kitesurfingových škôl a požičovní. Na niektorých miestach sa nesmie jazdiť, tie sú však dobre označené. Viac informácií nájdete na www.smadesep.com.

Bohinj, Slovinsko

Plocha: 3,3 km2

Nadmorská výška: 523 m

Vo vysokých horách Bohinj sa vytvára silný vietor, ktorý dorazí až na jazero pod nimi. Aj vďaka tomu si na tomto slovinskom jazere vychutnáte parádny windsurfing. Navyše, príroda naokolo doslova vyráža dych. Jazero sa totiž nachádza v Národnom parku Triglav. V blízkosti je aj ďalší skvost slovinskej prírody, známe jazero Bled.

Chiemsee, Nemecko

Plocha: 79,9 km2

Nadmorská výška: 518 m

Jazero, ktorého názov vďaka známej značke športového oblečenia počul určite každý z nás. Jazero leží juhovýchodne od Mníchova a na jeho brehoch nájdete viacero windsurfingových centier. Vďaka okolitým kopcom tu pomerne často fúka, takže sa jazero stalo domovom surfistov a jachtárov. Keďže vzniklo roztopením ľadovcov, kúpajúcich sa je pomenej z dôvodu studenej vody.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu