Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

Nesklzová Backwind halza

Učiť sa tento trik v slabom vetre je skutočne zábava a naučí vás techniku, ktorú zužitkujete v ďalších pokročilých trikoch na hladkej vode aj na vlnách vrátane dvoch ďalších trikov, ktoré vám ponúkame v našom seriáli.
Laci Kobulsky

Obíďte spredu sťažeň a postavte sa do pozície pred plachtu /backwinded/. Udržujte bočný kurz /v pravom uhle na smer vetra/ s plachtou za vami. Z tejto pozície prekročte zadnou nohou naspäť za sťažeň, päty oboch nôh sú na stredovej osi a jemne ponorte zadnú časť dosky. Môžete si pomôcť aj tak, že otvoríte viac plachtu, potlačíte ju proti vetru k vode a rozšírite úchop rahna smerom dozadu, čo spôsobí väčšie ponorenie zadnej časti dosky. Ďalej tlačte sťažeň k vode a preneste celú svoju hmotnosť na zadnú nohu. Snažte sa dvihnúť prednú časť dosky čo najviac. V tomto okamihu začne doska otáčať po vetre. V priebehu obratu sa otáčajte tvárou k zadnej časti dosky a snažte sa maximálne otvárať plachtu /z pohľadu vetra/ vystieraním prednej ruky a extrémnym pokrčením zadnej ruky, aby ste minimalizovali tlak v plachte.

Len čo sa doska otočí po vetre /zadný kurz/,potiahnite k sebe sťažeň prednou rukou, otočte sa celým telom do smeru jazdy, pričom je stále celá hmotnosť na zadnej nohe. Posuňte zadnú ruku na rahne dopredu k prednej ruke alebo ňou môžete úplne pustiť rahno. Teraz preneste hmotnosť opäť na prednú nohu, čím zastavíte rotáciu dosky, upevnite svoj postoj a smer a pokračujte v jazde.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu