Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Windsurf

5 najlepších tropických destinácií za rok 2021

Vybrať len päť je naozaj ťažké. Mnohí budú namietať, že kde je Jericoacoara, Tarifa, Kanárske ostrovy či Rujana… Nasledujúce vybrané miesta bodovali vo viacerých rebríčkoch obľúbenosti profesionálnych jazdcov. A verte, že vzhľadom na to, že precestujú takmer všetky pláže sveta, vedia, o čom hovoria.
Laci Kobulsky
  1. PORTUGALSKO

Severná časť Portugalska je domovom širokých pláží a bezpečných zálivov, v ktorých sa objavilo viacero hotelov zameraných na športovcov. Je to skvelé miesto pre začiatočníkov, ale aj tých, čo sa chcú zlepšovať. Jazdci si tu užijú zábavu v bezpečných zálivoch hlavne počas leta. Ak sa vydáte smerom na juh, objavíte nádherné pobrežie. Nevynechajte Algarve, ktorá je skvelá pre rodiny. Nájdete tu úžasný rezort priamo na pláži.

2.MAURÍCIUS

Maurícius je bez debaty jedna z najlepších svetových windsurfingovo-dovolenkových destinácií. Lagúna Le Morne na juhu a Anse La Raie na severe sú splneným snom – teplá voda, konštantné podmienky a veľa miesta. Na svoje si prídu milovníci vĺn, ale aj rovnej hladiny, začiatočníci aj experti. Luxusné hotely povyšujú toto miesto na super dovolenku aj pre rodiny a nesurfujúce polovičky. Najväčší vietor je tu od júna do októbra.

3. Južná Afrika

Od novembra do marca je Južná Afrika miestom, kam by mal zamieriť každý windsurfista. Úžasná scenéria, slnečné dni, skvelé jedlo, príroda a kvalitné ubytovanie, nič viac si nemôžete priať. Zajazdite si na epických vlnách Kapského Mesta alebo v tyrkysovej vode Langebaanu, určite tu nájdete miesto zodpovedajúce vašim jazdeckým schopnostiam.

4. Maroko

Maroko je ideálna celoročná windsurfingová destinácia s konštantným vetrom. Flat nájdete v Dakhle, vlny zasa v Essaouire. K tomu pridajte nádherné pláže a máte destináciu, ktorá uspokojí chúťky každého jazdca. Môžete sa oddávať jedlu, spánku a windsurfingu v niektorom z hotelov nachádzajúcich sa priamo na spote.

5. Holandské Antily

Súostrovie ponúkajúce množstvo super spotov od St. Martin až po Arubu. U nás však vyhráva Bonaire. Ďaleko od masového turizmu karibských ostrovov sa ukrýva tento veterný poklad. Veľká lagúna s tyrkysovou vodou je ideálna na učenie základov, ale aj skokov.

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu